Wolf

Knipsel wolf

Vanaf het begin zijn het de kleine uitvindingen die WOLF groot maken. Een van de eerste producten onder de naam WOLF is de trekhak, een product wat gebruikt werd in de landbouw. Gregor Wolf ontwikkelde deze in 1927 in de door zijn vader August Wolf opgerichte ijzerwarenfabriek. Het idee werd geboren op de terugweg vanaf een bouwplaats.

Na deze innovatie volgden er meer. Sinds 1943 draagt de fabriek de naam WOLF Geräte GmbH en is in 1953 de eerste onderneming in Europa die gazonmaaiers produceert met roterende messen. WOLF brengt in 1958 de eerste elektromaaier op de Europese markt en ontwikkelt in 1975 de meest geluidsarme benzinemaaier van de wereld.

Door de jaren heen profileert WOLF zich steeds meer als een merk in de “groene sector”. WOLF Geräte groeit uit tot WOLF-Garten, een onderneming met producten en machines van de hoogste kwaliteit. De meest intensieve onderzoeken en ontwikkelingen vinden plaats in eigen instituten en dragen bij aan de groeiende onderneming die zich steeds verder uitbreid in meerdere marktsegmenten.

Meerdere wereldnoviteiten hebben bijgedragen aan de grote naamsbekendheid die het rood/gele merk bezit. Het opvallende gele wolvenkopje op de rode achtergrond is uitermate herkenbaar voor de consument. Mede hierdoor is het multi-star® systeem van WOLF-Garten een groot succes geworden: het is al meer dan 30 jaar op de markt en nog steeds populair door de goede kwaliteit en het complete aanbod. Daarnaast ontwikkelt WOLF-Garten gazonmaaiers waarmee men kan maaien en mulchen en brengt de eerste hybridemaaier (elektro + accu) op de markt. Als een van de eerste aanbieders brengt WOLF-Garten een compleet gazonmaaierassortiment, van kooimaaier tot veelzijdige benzinezitmaaier. Met de vele handgereedschappen en machines biedt WOLF-Garten producten voor elk seizoen.